De verschillende kwekerijen

De kwekerijen van Le Moulin du Val-Dieu fokken ‘traditionele’ kip en ‘maïskip’, hoevekonijn en vette eend.

1. Traditionele kip
Deze kippen, met een gemiddelde groeisnelheid, worden gefokt gedurende een periode van 56 tot 63 dagen. Ze krijgen 100% plantaardige voeding die voor 70% uit granen bestaat.
Tijdens de laatste weken wordt hun natuurlijke voeding verrijkt met omega 3 (lijnzaadextract).
2. Maïskip
Deze kippen krijgen aan het einde van het kweekproces andere voeding dan de "traditionele" kippen.
In hun laatste weken krijgen ze voer op basis van 40% maïs, die het vlees een goudgele kleur geeft.
3. Vette eend
Een kruising tussen de muskuseend en de witte Pekingeend.
Tijdens hun kweek, die 12 tot 14 weken duurt, mogen deze eenden scharrelen in de weide. Ze krijgen compleet en 100% plantaardig voer.
Aan het einde volgt dan een vetmestperiode van 10 dagen, waarbij de eenden enkel maïs krijgen.

De kwekers

We kunnen rekenen op een netwerk van een vijftiental kwekerijen.
Zij volgen een heel gedetailleerd en nauwgezet opgesteld lastenboek, dat de oorsprong van hun gevogelte en konijnen verzekert, het welzijn van de dieren garandeert en een natuurlijke voeding en een respectvolle slachtmethode oplegt.

De slachterij

Het bedrijf "Lapin d'Ardenne", gegroeid uit een familiebedrijf dat in de jaren 1990 werd opgericht door de familie Wenkin uit Assenois. Dankzij de onberispelijke werkkwaliteit breidde het bedrijfje gestaag uit. In 2009 besluiten Jean-Claude en Françis Wenkin, in samenwerking met Les Elevages du Moulin du Val-Dieu, om in Bertrix een reeks nieuwe en ultramoderne installaties op te trekken. Deze firma neemt de ophaling, de slachting, het versnijden en de distributie van alle producten van Elevages du Moulin du Val Dieu voor haar rekening.